Premium Collection

Paul Gauguin Cruises

, Paul Gauguin Cruises

Statki linii Paul Gauguin Cruises

, Paul Gauguin Cruises

Paul Gauguin

Rok budowy: 1997
Rok modernizacji: 2009

, Paul Gauguin Cruises

Tere Moana

Rok budowy: 1998
Rok modernizacji: 2012

Paul Gauguin Cruises oferują szeroki wybór pieczołowicie przygotowanych tras, pełnych ukrytych lagun, historycznych skarbów, ciepłych pasatów, barwnych kultur i kuchni, i oczywiście, mnóstwo relaksu i wolnego czasu.

W 1998 statek Paul Gauguin wyruszył w swój dziewiczy rejs na turkusowe morza Polinezji i tak zaczęła się historia luksusowych linii Paul Gauguin Cruises, cieszących się międzynarodową renomą. Dziś wybór przepięknych tras, oferowanych przez Paul Gauguin Cruises, obejmuje już cały świat, a drugi ze statków – wielokrotnie nagradzany statek Tere Moana, zabiera Gości na wody Ameryki Łacińskiej, Karaibów i Europy.

Pragnienie odkrywania nietkniętych zatoczek i wpływania do mniejszych przystani, niemożliwe dla większych jednostek, było inspiracją do zaprojektowania i zbudowania dwóch przepięknych, kameralnych statków o szlachetnej linii: Paul Gauguin i Tere Moana. Oba stanowią synonim luksusu, oba zawsze opuszczają port ze świeżym zapasem doskonałej bielizny pościelowej i stołowej, mrożonego szampana, biorąc kurs na najcieplejsze, najbardziej egzotyczne miejsca na ziemi.

Paul Gauguin Cruises oferują szeroki wybór pieczołowicie przygotowanych tras, pełnych ukrytych lagun, historycznych skarbów, ciepłych pasatów, barwnych kultur i kuchni, i oczywiście, mnóstwo relaksu i wolnego czasu. Pierwszorzędna obsługa, pełna polinezyjskiej gościnności, charakteryzuje się jednym z najwyższych na morzu stosunków liczby personelu do liczby gości. To wszystko zapewnia pasażerom Paul Gauguin Cruises najwyższy standard morskiej podróży.

Doskonała kuchnia na pełnym morzu

Kuchnia oferowana przez Paul Gauguin Cruises dogodzi podniebieniu najbardziej wyrafinowanych smakoszy i nie da się zapomnieć. Podawana jest przez doskonałą, oddaną obsługę w przyjaznej, radosnej atmosferze. Wśród wystawnych dań znajdują się specjały kuchni Jeana-Pierre`a Vigato, szefa kuchni o międzynarodowej renomie, właściciela restauracji Apicius w Paryżu (dwie gwiazdki w trzystopniowej skali Michelin), który na rok 2014 przygotował specjalne menu dla obu luksusowych statków Paul Gauguin Cruises. Jego wielokrotnie nagradzana kuchnia jest serwowana w L`Etoile na statku Tere Moana i w La Veranda na pokładzie Paula Gauguina.

Wspaniała kuchnia wegetariańska, bezglutenowa i niskowęglowodanowa są również dostępne na życzenie pasażerów.

L`Etoile – elegancki wystrój, śnieżnobiałe obrusy i piękne nakrycie stołów oraz wielki wybór kulinarnych kreacji czekają na gości w tej wyjątkowej restauracji. Otwarta tylko popołudniami, oferuje doskonale przygotowaną kuchnię podaną na delikatnej, doskonałej porcelanie przez ujmującą obsługę.

La Veranda – ciepła morska bryza, wspaniały widok, świetna kuchnia kreatywnych szefów kuchni – znak firmowy Paul Gauguin Cruises, a wszystko to pod gołym niebem lub w przytulnym wnętrzu. La Veranda jest otwarta w porze śniadania i lunchu na Tere Moana i na Paulu Gauguinie, z możliwością rezerwacji kolacji dostępnej tylko na Paulu Gauguinie.

La Grill (tylko na statku Paul Gauguin) – więcej swobody i nieskrępowania, śniadanie i lunch serwowane są w formie bufetu, a podczas wieczornego posiłku potrawy inspirowane polinezyjską kuchnią zapełniają stoły wśród ożywionych rozmów i troskliwej obsługi Gości.

Polinezyjska gościnność, polinezyjski styl

Bez względu na trasę rejsu, czy będą to morza południowe, Karaiby czy Morze Śródziemne, kolory i rytmy Polinezji nadają niepowtarzalny charakter obsłudze i naturalnej gościnności całego personelu Paul Gauguin Cruises. Egzotyka mórz południowych jest niejako wtopiona we wszystkie rejsy Paul Gauguin Cruises i stanowi ich organiczną cechę. Kiedy pasażerowie wejdą na pokład, spotkają pierwszorzędny personel, który jest uosobieniem polinezyjskiej serdeczności i gościnności. To znak firmowy Paul Gauguin Cruises, który będzie widoczny w każdym szczególe podróży, , od przygotowania pokoju po zaskakujące dodatki do wyjątkowych posiłków. Kończąc rejs, trudno nie przyznać, że oddanie załogi na Paul Gauguin i Tere Moana jest niezrównane w swojej szczerej żywiołowości i niestrudzonych wysiłkach, żeby podróż była prawdziwym spełnieniem marzeń.

Rozrywka na pokładzie

Każdy dzień na pokładzie statków Paul Gauguin Cruises oferuje prawdziwy wypoczynek i rozrywkę, a ich wybór zależy wyłącznie od potrzeby i własnej definicji idealnego dnia.

Można po prostu wyciągnąć się z książką na słońcu, można spędzić godzinę, dwie czy więcej na luksusowych, upiększających zabiegach w Deep Nature Spa by Algotherm. Paul Gauguin Cruises zapraszają do uprawiania wybranych sportów wodnych, a także do ćwiczeń intelektualnych podczas rozmów ze specjalnymi gośćmi – ekspertami, biegłymi w lokalnej historii, kulturze i sztuce.

Wieczorami warto porozkoszować się niezwykłym na pełnym morzu blaskiem gwiazd i odetchnąć na pokładzie z koktajlem w dłoni, słuchając plusku fal. Można też przyłączyć się do muzyki na żywo i śpiewać przy akompaniamencie pianina, zanim wycofa się do swoich apartamentu w oczekiwaniu na kolejny cudowny dzien.

Wycieczki na ląd

Rejsy obydwoma statkami Paul Gauguin Cruises mają także w programie duży wybór ciekawych wycieczek na ląd. Pieczołowicie przygotowane wyprawy prezentują dramatyczne piękno natury, barwną historię i wyjątkową kulturę na każdej z tras rejsów Paul Gauguin Cruises.

Specjalne okazje

Egzotyczne sceneria rejsu to doskonałe tło do świętowania własnych, prywatnych okazji. Paul Gauguin Cruises mają ogromne doświadczenie w organizowaniu prywatnych imprez podczas rejsu i oferują przygotowanie takiej imprezy, która, ubarwiona kilkoma własnymi, oryginalnymi dodatkami będzie niezapomnianym przeżyciem. Koktajl party , okolicznościowa kolacja czy zorganizowana w innej formie prywatna uroczystość będzie przygotowana dokładnie według wskazówek klienta, PCG oferują także oczywiście własne rozwiązania i egzotyczne detale.

  • zakwaterowanie: kabina zewnętrzna wybranej kategorii;
    • standardowo w wyposażeniu: luksusowa pościel, szlafroki i kapcie bawełniane, łazienka z pełnowymiarową wanną (niektóre kabiny posiadają jedynie prysznic), owoce i kwiaty na powitanie;
    • lodówka zaopatrzona w napoje bezalkoholowe, piwo oraz mineralną wodę butelkowaną
  • posiłki: śniadanie, lunch, przekąski między posiłkami, kolacja w trzech miejscach do wyboru:
    • L ‘Etoile – kuchnia międzynarodowa a la carte,
    • La Veranda – śniadanie i lunch w formie bufetu. Na kolację kuchnia francuska (tylko na Paul Gauguin; rezerwacja),
    • Le Grill – (tylko na statku Paul Gauguin) – śniadanie i lunch w formie bufetu. Na kolację kuchnia Południowego Pacyfiku (rezerwacja),
  • 24 godzinny serwis w kabinie: sprzątanie kabiny, wieczorne przygotowanie łóżek,
  • napoje: wybrane wina i alkohole, napoje bezalkoholowe, woda mineralna butelkowana, gorąc napoje serwowane na całym statku,
  • udział we wszystkich imprezach organizowanych na statku (program rozrywkowy)
  • napiwki dla załogi (steward kabinowy oraz obsługa restauracji)
  • korzystanie z urządzeń rekreacyjnych i sportowych: SPA, Fitness center, basen, jacuzzi (Tere Moana), sporty wodne w wybranych portach (ze statkowej mariny lub z plaży)
  • przeloty do portu rozpoczęcia i z portu zakończenia rejsu
  • transfery: lotnisko – port, lotnisko – hotel, port – lotnisko itp.
  • dodatkowe noclegi przed rejsem lub po rejsie
  • napoje nie ujęte w cenie
  • koszt wycieczek fakultatywnych
  • wydatki natury osobistej: pralnia, fotograf, internet, telefon poza statek, pomoc medyczna, fryzjer, salon piękności
  • wymagane wizy
  • obowiązkowe opłaty i taksy
  • obowiązkowe ubezpieczenie turystyczne: min. KL-20.000 eur, NNW-20.000 eur – składka 0,85 eur/os./dzień
    (możliwe wyższe sumy ubezpieczenia do KL-250.000 eur)
  • obowiązkowy Turystyczny Fundusz Gwarancyjny: 10 lub 13 PLN/os. (na podstawie art. 10f ust. 3 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o usługach turystycznych Dz.U. z 2016 r. poz. 187 i 1334)